Här är jag

Här är jag
Ingrid

Status just nu :

Fick beskedet om bröstcancer i slutet av maj 2009. Tyvär med 8 månaders fördröjning.
Opererades én gång primo juni, sen én gång till i juli- då det var cancer rester kvar i ränderna- sen visade det seg oxå att det i det resterande bröstet fanns en solitär tumor till ! - så det var tur att dom tog hela bröstet till slut. 15 av 25 lymfkjörtlar hade cancer.
Fick sista av 6 kemokurar i dec 09, avslutade strålbehandling januar 2010.
Behandlat med Tamoxifen i ca 1 år, efter mycket tjat fick jag i somras äntligen bytt till Arimidex. Får soladex sprutor 1 gng i ånaden för att stänga ner eggstockarna.
Skulle operera bort eggstockarna denna veckan ( då jag har hormonkänslig cancer och inte vill ta några chancer på att eggstockarna ska busa .. ) - men i stället har man vid den årliga mammografikontrollen 4.10.2011 upptäckt cancer i mitt andra bröst. FUCK CANCER.
Har inte blivit utredd genetisk då dom inte trodde att dom skulle hitta något - trots att min mor har bröstcancer, hennes syster, samt att en moster och en kusin till dom har dött i bröstcancer. Man kan ju undra.....
Hade kommit en bra bit på väg nu, in i den normala vardagen, lite överviktig av alla behandlingar, men med vackert lockigt hår helt ned till axlarna ( när det är blött- innan det kruller upp sig : ) !! )
Den nya cancern hade spridit sig till lymfkjörtlarna, hvilket resulterade i totalt två operationer för detta bröstet oxå. Sedan blev det 6 Taxolkurar, efterföljd av strålning. . Allt håret gick inte förlorad denna gången vilket ju är en jätte-bonus : ). Min nya bröstcancer är herceptin-känslig- slik att jag var tredje vecka får infusjon med Herceptin- den sista får jag i dec 2012.
Nu, i sept 2012 har jag äntligen opererat bort mina äggstockar samt äggledare och har 5 år med antihormonell behandling framför mig - om det inte dycker något annat upp på vägen....
Just nu njuter jag oerhört av att CT-thorax, abdomen samt skelettscintigrafi utförda efter sommarsemesteren var fria för cancer.

tisdag 4 oktober 2011

HALE-FÖCKING-LUJA !!

Det är ju helt otrolig vad man ska gå igenom. Är det inte det ene- så r det det andra !

Dagens första inlägg- på läääänge - är ett mycket tacksamt ett - Men innan lunch trodde jag att det skulle bli ett inlägg som mer låt som " jävla helvetes föcking cancer".... I och för sig borde det egentligen fortfarande låta så när jag tänker mig om....


För i dag har jag blivit kastat- helt oväntat - från en normal vardag- raka vägen ner till helvetet- och upp igen - ( tack och lov !!!!)

I dag åkte jag för min mammografikontroll.
Nummer två sen jag blev opererad för min bröstcancer. 
Förra året var alt ok. Dvs- min cancer syntes ju aldrig på mammografi- ej hellre vid ultraljud- så jag har liksom aldrig haft någon oro inför mammografi. Oavsett- så hittar dom ju inget- och jag går till MR av brösten några veckor därefter.
Så då jag i dag klev ut av undersökningsrummet efter mammografien - och gick tillbaks till väntrummet- där jag skulle vänta tills läkaren hade kollat på bilderna - blev förvåningen stor när jag närmast på sekunden blev kallad tillbaks - in i ett rum - för en ultraljud. 


Jag förstod fortfarande inte vad som var i färd med att hända.  Konstig sa jag- det gjorde jag inte förra året ?!!- Nej- men nu har läkaren hittat en förändring i ditt Äkta bröst "


Jag förstod fortfarande ingenting...Jag började prata med sjuksyrran om min upplevelse där på mammografienheten för drygt två år sedan - bla bla bla- intill läkaren kom, seriöst gjorde sin undersökning och sa att han har hittat en 2 cm stor förändring - som han måste ta prov av.


Plötslig- etter det som känns som flera minuter- uppfattar jag vad det är som händer. Men det känns överhuvudtaget INTE som om om det kan vara mig dom pratar om, det ÄR INTE mig det gäller !!!?!?!!
Så kommer tårarna. Sköterskan är fantastisk snäll. Jag fattar fortfarande inget- dvs- jag kan inte - vill inte. Jag var ju totalt inte förberedd på ett sådant besked !!!


Kort berättat- så görs undersökningen- proverna ska skickas med förfrågan om CITO SVAR- dvs snabbsvar. Sköterskan skickade mig först i väg efter att hon har pratat lite mer med mig- och skickat med mig en helt ny paket med servetter att torka tårarna med....


Det var ingen kul tlfn att ta till min man S.


Han avbokade sina patienter resten av dagen- och kom hem till mig- där jag hade lagt mig i sängen- med en känsla av total nummenhet- en känsla av att inte känna- medan det runt mitt huvud fanns ett sort måln av kaotiska tankar. : Bara det inte har spridit sig- så jag får beholda mitt fina lockiga hår. , Jaha- då r det cancer igen., då blir det ingen julsemester i år- ingen Gran Canaria- för då behandlas jag ju. , Då får jag inte sett barna bli stora. , - Sååå många tankar som skjuts in i huvudet- för att lika snabbt bli ersätt av några nya.


MEN !! Som tur är !!!! : Min man ringde jourhavande patolog- egentligen bara för att säga att vi önskar att dom kan ge svar snabbast möjlig- men den snälla läkaren kunde i tlfn berätta att hennes kollega redan- ( det var max gått 2 1/2 timme ) - hade sett på proverna- och det fanns INGEN CANCER !!!!!


Gissa om vi blev förvånade !!!!!


Det är ju helt otrolig !!!!!


Att det är möjlig att ha slik tur !!!!!!!


Att det är möjlig att kastas - ner i helvetet- och upp igen- på bara ett par timmar !!!!!


För båda S och mig var det nästan omöjlig att direkt ta till sig detta positiva- FANTASISKA - och bara gå vidare. Med en så initiell schock besked- så hamnar man nog i en mycket känslosam fas- där minnen och tankar från dom senaste två åren dyker upp. Känslorna är så laddade att det är svårt att direkt skru av knappen och njuta av det härliga beskedet.


Vi tok en promenad - och pussades stort sett hela den timmen den promenaden varade.  : )Vi såg nog ut som nyförälskade : ) Hela tiden måtte vi påminna varandra om hvilken tur vi har haft i  dag.


Tusen tack mina kära venninnor- som jag fick tag i - slik att jag  kunde dela med mig av min ångest  i dag. 


Och nu ville jag dela det med er som möjligtvis fortfarande kikar in här hos mig.


Om 4 min måste jag vara på dagismöte- måste springa !!! 


Eller FLYGA  !!!!! JAG ÄR SÅ GLAD !!!!!


Love Ingrid

2 kommentarer:

 1. Åh så underbart att det slutade bra, jag är såå glad för din/er skull att jag förstår att du flög till dagismötet :)

  Kramar från Lisbet

  SvaraRadera
 2. Åhh Ingrid...
  Jag blir så glad att jag sitter här med tårar i ögonen. Vilken vansinnesresa du fick uppleva under loppet av några få timmar. Att kastas så mellan det avgrundsdjupa svarta hålet för att sedan fritt få flyga upp ur det är så otroligt tärande. Jag är innerligt glad att allt såg fint ut och jag hoppas att du får fortsätta flyga på lätta vingar genom livet.

  Kram, Pernilla

  SvaraRadera