Här är jag

Här är jag
Ingrid

Status just nu :

Fick beskedet om bröstcancer i slutet av maj 2009. Tyvär med 8 månaders fördröjning.
Opererades én gång primo juni, sen én gång till i juli- då det var cancer rester kvar i ränderna- sen visade det seg oxå att det i det resterande bröstet fanns en solitär tumor till ! - så det var tur att dom tog hela bröstet till slut. 15 av 25 lymfkjörtlar hade cancer.
Fick sista av 6 kemokurar i dec 09, avslutade strålbehandling januar 2010.
Behandlat med Tamoxifen i ca 1 år, efter mycket tjat fick jag i somras äntligen bytt till Arimidex. Får soladex sprutor 1 gng i ånaden för att stänga ner eggstockarna.
Skulle operera bort eggstockarna denna veckan ( då jag har hormonkänslig cancer och inte vill ta några chancer på att eggstockarna ska busa .. ) - men i stället har man vid den årliga mammografikontrollen 4.10.2011 upptäckt cancer i mitt andra bröst. FUCK CANCER.
Har inte blivit utredd genetisk då dom inte trodde att dom skulle hitta något - trots att min mor har bröstcancer, hennes syster, samt att en moster och en kusin till dom har dött i bröstcancer. Man kan ju undra.....
Hade kommit en bra bit på väg nu, in i den normala vardagen, lite överviktig av alla behandlingar, men med vackert lockigt hår helt ned till axlarna ( när det är blött- innan det kruller upp sig : ) !! )
Den nya cancern hade spridit sig till lymfkjörtlarna, hvilket resulterade i totalt två operationer för detta bröstet oxå. Sedan blev det 6 Taxolkurar, efterföljd av strålning. . Allt håret gick inte förlorad denna gången vilket ju är en jätte-bonus : ). Min nya bröstcancer är herceptin-känslig- slik att jag var tredje vecka får infusjon med Herceptin- den sista får jag i dec 2012.
Nu, i sept 2012 har jag äntligen opererat bort mina äggstockar samt äggledare och har 5 år med antihormonell behandling framför mig - om det inte dycker något annat upp på vägen....
Just nu njuter jag oerhört av att CT-thorax, abdomen samt skelettscintigrafi utförda efter sommarsemesteren var fria för cancer.

tisdag 11 oktober 2011

Reasoning with my self

Fortfarande går det bra med oss.
Blommor från promenaden idag
I natt när jag vaknade en gång - så slog én tanke och én känsla mig närmast omkull- så stark och övertygande att det tog ett tag innan jag fick jagat bort det.  " Men Ingrid- vem är det du lurar- du ska ju dö nu. Detta betyder döden."


Ingen trevlig känsla/ idé - och som tur är klarade jag att bli av med den. Känner igen detta fenomen mycket väl från " förra " gången- även från tidigare i mitt liv- natten är en tid då jag kan får en otrolig stark känsla av att tankar / känslor innebär en mycket klarsynt sanning-  en slags " premenition " eller vad det nu heter.... 


Erfaring har visat att det ofta kan vara lite överdrivit det som pågår i mitt huvud om natten- och skulle det dock vara sanning- ( som jag nog innerst inne ju tänker- men forsöker strunta i ) - så har jag hittills lyckats med att på dagtid häller fokusera på att jag faktisk fortfarande inte har mycket info kring min hälsa nu- och jag gillar faktisk att känna efter hur BRA jag nu MÅR !!


från promenaden idag- aldrig sätt dessa förut : )
Jag har i dag både tränat - och promenerat- och båda delarna gick supert- kroppen känns inte alls illa. Visst blir jag trött i kroppen- vilar en del - men just DET är inget nytt.


Och duktig som jag är på att ta väl hand om mig själv- så har jag efter träningen passat på att gå till min favorit café Damateo- där jag drack en cappucino, tok en mjuk och god croicant - och en pytteliten gul och underbar macarone .Mmmmmmm !! Det gäller att tillföra kroppen lite energi efter hårdträning    : )  Samtidig gör det mig lycklig...
Mitt nya måleri som ska matcha dom nya sängkläderna till vänster........
Förra veckan - var jag ju några dagar i lyckorus- då vi hade fått ( fel )beskedet att det iiinte var cancer i bröstet. Resultat av den rusen var att jag klarade av att spändera myyycket pengar på kort tid.... ..Resultatet av den shoppingen hämtade jag i dag- det var flera ringer - som kan kombineras på olika sätt. Har fått pengar från patientskadeärsettningen - och nu tyckte jag att jag var värdt var värd lite ringer iom att my dear beloved diamond rings inte passar längre pga. alla behandlingar. 


I morgon kirurgen kl 11. Tror inte det blir mycket nytt- hoppas på operationsdatum- men vem vet- kanske vi får lite nyttig info omkring om det rör sig om möjlig primärtumör / spridning. 


Helgens förrätt var chèvre och rödbet sallad med päron  stjärnanis balsamicoreduction mm.  Kanon !!


2 kommentarer:

 1. Jag fick inget från min försäkring. Hade tecknat den ett par månader för sent...så mannen i telefonen sa att jag skulle ha fått cancern lite senare...:-(
  Skit samma.
  Du gör helt rätt i att ta vara på dagen i dag.
  Det är ju så att vi kan ramla och bryta nacken också, men det är ju en jävla dålig tröst.

  Å Jag har ingen tröst att komma med.
  Jag tycker bara det är så fel, så fel att du ska gå igenom det här.
  Jag blir ledsen, arg, besviken, förbannad... ja, allt.
  Men fucking c vet inte vem han har att göra med.

  INGRID!!!!!

  Du är en fighter. C kommer att ångra vem han gav sig på.

  Varm innerlig kram!
  Marléne

  SvaraRadera
 2. Bra marlène - lire pepptalk här på morgonen gillar jag  tråkig att du fick din c " för tidig " - jezus .... Väntar spänt på dina provsvar 

  SvaraRadera