Här är jag

Här är jag
Ingrid

Status just nu :

Fick beskedet om bröstcancer i slutet av maj 2009. Tyvär med 8 månaders fördröjning.
Opererades én gång primo juni, sen én gång till i juli- då det var cancer rester kvar i ränderna- sen visade det seg oxå att det i det resterande bröstet fanns en solitär tumor till ! - så det var tur att dom tog hela bröstet till slut. 15 av 25 lymfkjörtlar hade cancer.
Fick sista av 6 kemokurar i dec 09, avslutade strålbehandling januar 2010.
Behandlat med Tamoxifen i ca 1 år, efter mycket tjat fick jag i somras äntligen bytt till Arimidex. Får soladex sprutor 1 gng i ånaden för att stänga ner eggstockarna.
Skulle operera bort eggstockarna denna veckan ( då jag har hormonkänslig cancer och inte vill ta några chancer på att eggstockarna ska busa .. ) - men i stället har man vid den årliga mammografikontrollen 4.10.2011 upptäckt cancer i mitt andra bröst. FUCK CANCER.
Har inte blivit utredd genetisk då dom inte trodde att dom skulle hitta något - trots att min mor har bröstcancer, hennes syster, samt att en moster och en kusin till dom har dött i bröstcancer. Man kan ju undra.....
Hade kommit en bra bit på väg nu, in i den normala vardagen, lite överviktig av alla behandlingar, men med vackert lockigt hår helt ned till axlarna ( när det är blött- innan det kruller upp sig : ) !! )
Den nya cancern hade spridit sig till lymfkjörtlarna, hvilket resulterade i totalt två operationer för detta bröstet oxå. Sedan blev det 6 Taxolkurar, efterföljd av strålning. . Allt håret gick inte förlorad denna gången vilket ju är en jätte-bonus : ). Min nya bröstcancer är herceptin-känslig- slik att jag var tredje vecka får infusjon med Herceptin- den sista får jag i dec 2012.
Nu, i sept 2012 har jag äntligen opererat bort mina äggstockar samt äggledare och har 5 år med antihormonell behandling framför mig - om det inte dycker något annat upp på vägen....
Just nu njuter jag oerhört av att CT-thorax, abdomen samt skelettscintigrafi utförda efter sommarsemesteren var fria för cancer.

lördag 16 oktober 2010

Oslo. Igenn....

Bilder sier mer enn ord.

                                                                      Carpe diemEget hår....

8 kommentarer:

 1. Ååååhh, så göy å se de gamle, kjente og kjäre statuene i Wigelandsparken!!!! De er superherlige!:-D

  Håper du nyter av Oslo. Det var jo ikke bra at du ikke kunne den 30.... Vi skal fikse en ny dato når vi sees på fredag. Da finner vi en dag vi kan treffes alle sammen!!!
  Som sagt så lengter vi til Gb og din våning..;-)

  Klemmer fra Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Åhh dom fina statyerna som säger så mycket:)

  Kram från Lisbet

  SvaraRadera
 3. Som vanlig har du et kunstnerisk blikk! Fine, positive bilder - og hvilken timing med været i Vigelandsparken! Love

  SvaraRadera
 4. Så trevlig att ni gillar dom. Det er helt fascinerande att någon har lagat alla dom fantastiska statyerna !! Dom utstrålar mycket av vardagsliga situationer och relationer. Vackre momenter från livet.
  Har blivit kvar hos min mor før att gøra henne selskap några dagar- S o barnen er åter i Gb.
  Blir nog inte mycket blogging på meg dessa dagarna.

  SvaraRadera
 5. Härligt att läsa om dig som mår bra, är frisk och tar fantastiska bilder. Det var skönt att få sitta och le lite, tack! Ha det bäst i Oslo.
  Bästa hälsningar
  Heidi

  SvaraRadera
 6. Underbara statyer. Underbara bilder.
  Tack för det.
  KRAM

  SvaraRadera
 7. Har läst några inlägg och tårarna strömmar.
  Jag vet. Fel. Jag ska peppar och så, men det kom bara. MÅnga cyberKramar

  SvaraRadera
 8. Tack før era kommentarer - alla ! : )

  SvaraRadera