Här är jag

Här är jag
Ingrid

Status just nu :

Fick beskedet om bröstcancer i slutet av maj 2009. Tyvär med 8 månaders fördröjning.
Opererades én gång primo juni, sen én gång till i juli- då det var cancer rester kvar i ränderna- sen visade det seg oxå att det i det resterande bröstet fanns en solitär tumor till ! - så det var tur att dom tog hela bröstet till slut. 15 av 25 lymfkjörtlar hade cancer.
Fick sista av 6 kemokurar i dec 09, avslutade strålbehandling januar 2010.
Behandlat med Tamoxifen i ca 1 år, efter mycket tjat fick jag i somras äntligen bytt till Arimidex. Får soladex sprutor 1 gng i ånaden för att stänga ner eggstockarna.
Skulle operera bort eggstockarna denna veckan ( då jag har hormonkänslig cancer och inte vill ta några chancer på att eggstockarna ska busa .. ) - men i stället har man vid den årliga mammografikontrollen 4.10.2011 upptäckt cancer i mitt andra bröst. FUCK CANCER.
Har inte blivit utredd genetisk då dom inte trodde att dom skulle hitta något - trots att min mor har bröstcancer, hennes syster, samt att en moster och en kusin till dom har dött i bröstcancer. Man kan ju undra.....
Hade kommit en bra bit på väg nu, in i den normala vardagen, lite överviktig av alla behandlingar, men med vackert lockigt hår helt ned till axlarna ( när det är blött- innan det kruller upp sig : ) !! )
Den nya cancern hade spridit sig till lymfkjörtlarna, hvilket resulterade i totalt två operationer för detta bröstet oxå. Sedan blev det 6 Taxolkurar, efterföljd av strålning. . Allt håret gick inte förlorad denna gången vilket ju är en jätte-bonus : ). Min nya bröstcancer är herceptin-känslig- slik att jag var tredje vecka får infusjon med Herceptin- den sista får jag i dec 2012.
Nu, i sept 2012 har jag äntligen opererat bort mina äggstockar samt äggledare och har 5 år med antihormonell behandling framför mig - om det inte dycker något annat upp på vägen....
Just nu njuter jag oerhört av att CT-thorax, abdomen samt skelettscintigrafi utförda efter sommarsemesteren var fria för cancer.

fredag 22 oktober 2010

Förlängd sjukpenning !! Lite nytt om HSAN

Tänk -  jag har fått fortsatt sjukpenning ! 


Först var jag ju utförsäkrad - jag har varit inskriven i A- kassan sedan september- men nu får jag alltså förlängd sjukpenning- ut mars 2011. Det gör ju skillnad i vår ekonomi kan jag säga ! 


Hipp  Hipp Hurra !!
Syrrans måleri
Så lite nytt om HSAN:


Från läkartidningen :
När den nya patientsäkerhetslagen träder i kraft vid årsskiftet upphör systemet med möjlighet för Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd att dela ut disciplinpåföljder till legitimerad personal som gjort fel i sitt yrkesutövande. Men som Läkartidningen kunde berätta i mitten av september ( LT nr 38/2010, sidan 2223) har HSAN i princip redan slutat att dela ut disciplinpåföljder, även då den slår fast att en yrkesutövare har gjort fel. 

Detta var ju inte precis det jag ville höra. 
Även om det tydligen finns röster " där ute " som motsäger seg denna ändringen i lagen, så låter det ju dystert. 

Syrrans måleri


Jag går och väntar på HSAN sitt beslut  . 
Vi har varit " duktiga " och skrivet våran anmälan till HSAN innan fallet vårt är prescriberat - dvs innan två år har gått. Hela poengen med att anmälda två läkare o en avdelning var ju att det skulle ha konsekvenser för dom implicerade- men framför allt att det skal medföra ändring i rutinerna omkring diagnostisering av bröstcancer - där det tyvärr finns öppenbara brister. 

Förhoppningsvis vill HSAN utan att dela ut diciplinpåföljder ändå fylla en viktig roll när det gäller patientsäkerhet. I många fall är kanske en ändring av rutiner den viktigaste praktiska konsekvensen, men jag vet i alla fall om minst én kollega som jag tycker borde få en rejäl disciplinpåföljd,


syrrans måleri

2 kommentarer:

 1. Din systers målningar är fantastiska!!!!!!!!!!
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 2. Skönt att det ordnat sig med sjukpenningen. Härligt fantastiska målningar av syrran.
  Sköt om dig
  Kram Annika S

  SvaraRadera