Här är jag

Här är jag
Ingrid

Status just nu :

Fick beskedet om bröstcancer i slutet av maj 2009. Tyvär med 8 månaders fördröjning.
Opererades én gång primo juni, sen én gång till i juli- då det var cancer rester kvar i ränderna- sen visade det seg oxå att det i det resterande bröstet fanns en solitär tumor till ! - så det var tur att dom tog hela bröstet till slut. 15 av 25 lymfkjörtlar hade cancer.
Fick sista av 6 kemokurar i dec 09, avslutade strålbehandling januar 2010.
Behandlat med Tamoxifen i ca 1 år, efter mycket tjat fick jag i somras äntligen bytt till Arimidex. Får soladex sprutor 1 gng i ånaden för att stänga ner eggstockarna.
Skulle operera bort eggstockarna denna veckan ( då jag har hormonkänslig cancer och inte vill ta några chancer på att eggstockarna ska busa .. ) - men i stället har man vid den årliga mammografikontrollen 4.10.2011 upptäckt cancer i mitt andra bröst. FUCK CANCER.
Har inte blivit utredd genetisk då dom inte trodde att dom skulle hitta något - trots att min mor har bröstcancer, hennes syster, samt att en moster och en kusin till dom har dött i bröstcancer. Man kan ju undra.....
Hade kommit en bra bit på väg nu, in i den normala vardagen, lite överviktig av alla behandlingar, men med vackert lockigt hår helt ned till axlarna ( när det är blött- innan det kruller upp sig : ) !! )
Den nya cancern hade spridit sig till lymfkjörtlarna, hvilket resulterade i totalt två operationer för detta bröstet oxå. Sedan blev det 6 Taxolkurar, efterföljd av strålning. . Allt håret gick inte förlorad denna gången vilket ju är en jätte-bonus : ). Min nya bröstcancer är herceptin-känslig- slik att jag var tredje vecka får infusjon med Herceptin- den sista får jag i dec 2012.
Nu, i sept 2012 har jag äntligen opererat bort mina äggstockar samt äggledare och har 5 år med antihormonell behandling framför mig - om det inte dycker något annat upp på vägen....
Just nu njuter jag oerhört av att CT-thorax, abdomen samt skelettscintigrafi utförda efter sommarsemesteren var fria för cancer.

måndag 29 november 2010

kreativ på internett. Lite "low"

Får inte gjort mycket annat för tiden än att sitta på rumpan med datorn i knäet. Vilket inte gör underverk för diskbråcket i nacken kan jag säga....
Men det är faktisk inte synonymt med att jag är inaktiv- eller lat for den saks skuld !!
Jag har lagat 4 olika julkort - jag verkligen älskar att pyssla på datorn och är jätte nöjd med resultatet som dumpade ner i postlådan innan helgeninnsidanI dag har jag - jajamensann- designat coolaste skjortan till S - på nätet ! 
Dvs- har designat många- men inte beställt ännu. Fantastisk kul - Det finns ett stort urval i tyg, man väljer modell, man kan ha olika tyg på skjorta, krage, inuti krage, utanpå krage, välja knapp-färg, färgen man syr i knappen med, färgen på knapphålet- you name it !!


Dessa har jag bara "gjort " för skoj  skuld 
Detta blev kanske lite crazy men det var jätte kul att ändra detaljer med ett endaste tryck !


Men- får ju dåligt samvete av att inte göra någonting mer vettigt.
Men energin lyser fortfarande med sitt frånvaro, och min sinnesstämning kan nog betecknas som " low".


Hade supertrevlig besök av kompis från Oslo i helgen. Alltid härlig att få tid tillsammans igen. Men har tidigare även märkt att jag får flera tankar kring döden och att livet ska gå vidare - utan mig. Det är nog kanske slik att när jag är i hop med familj / vänner som jag har kär- o inte ser ofta- så är jag extra glad och känner extra mycket kärlighet - som gör att jag känner mig mer sårbar. För jag vill ju inte ta avsked från någon av dom. Tankarna om att världen fortsätter som förut när jag en dag evnt. inte finns mer är inte särskilt lystiga. Ser för mig att kompisarna träffas på café, har fester- tjejkvällar- och jag är inte där....Jag är faktisk misstänksamt nära att känna igen tankarna och känslorna omkring cancer och döden från ett år tillbaka. Vet ej vad som representerar det som är " the real life"  - är det dessa trista, skrämmande tankar kring döden, eller är det slik jag har klarat av att leva dom senaste månaderna - där jag klarar av att inte låta tankarna få alt för djupt fäste innan jag skjuter dom undan igen. Inte tänka för mycket- prova leva som förut. 


Men samtidig är jag otrolig tacksam för att jag är i den sitsen jag är- har fått chansen att återhämta mig efter alla behandlingar, fått tid att njuta av livet igen, av familjen. Jag är smärtsamt medveten om att det finns så många där ute som inte har / har haft lika tur som jag. 


Nej fy nu får jag se om jag nu en gång för alla kan ge meg själv ett reellt spark där bak slik att jag kan bli lite piggare och gladare.


Nu ska jag försöka - 


1-  Éeeen


2 - TOooooo


3 - TREeeeee

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5 kommentarer:

 1. PUSS!!!!!!!!!!!Jag har inget vettigare att säga än att jag förstår precis hur du känner! Kanske är det till någon tröst. Jag tycker det låter väldigt sunt att du roar dig med spännande designprogram på nätet. Fortsätt med det!
  Tusen kramar
  Annika

  SvaraRadera
 2. Så spännande att designa skjortor på nätet, kan du dela med dig av adressen till dom?

  Tycker du gör rätt i att bara ta det lugnt och försöka ladda dina batterier, snart har du mer kraft och blir gladare är jag säker på.

  Många Kramar från Lisbet

  SvaraRadera
 3. Vilken häftig idé att designa egna skjortor!
  Att låta kreativiteten flöda..!
  Det här med döden "slår ju en i huvudet" då och då.Jag tycker det går i perioder.Jag har varit inne i en sådan down period.Planerat min begravning i huvudet osv...trots att det inte finns några medicinska tecken på att jag är sjuk.Har gjort skelettscint och DT och där ser det Ok ut.Har fått gjort extra mammografi och ultraljud för att jag ska vara lugn.Vi har nog alla våra perioder av metastasångest! Jag har kravlat mig upp ur den djupa gropen med hjälp av lyckopiller, och känner att jag kan sova skapligt och framför allt känna lite glädje igen. Vi är visst lite lika i våra skador också.1988 blev jag påkörd i snöovädret.Opererats 2 ggr på Neurologen i linköping för 2 diskbråck och kotförskjutningar i nacken.Gick med haloväst mellan operationerna. Försökte arbeta 50% fram till 1996,sedan konstaterades förslitningar i halskotor och övre ryggen.Blev förtidspensionerad 1998 ,34 år gammal. Cancern kom ju som grädde på moset kan man säga.
  Du kan maila mig på: ml_gjorloff@hotmail.com om du vill.
  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Hej - här är adressen för att göra fina skjortor såväl till man som till kvinna !

  http://www.tailorstore.se/

  SvaraRadera
 5. Vilka fina julkort du har designat. Självklart ska du ta det lugnt om kroppen säger så och tankarna behöver bearbetas i olika faser. Ta den tid du behöver, ladda batterierna och fortsätt med ditt pysslande vid datorn. Allt roligt mår man bra utav.
  KRAM

  SvaraRadera