Här är jag

Här är jag
Ingrid

Status just nu :

Fick beskedet om bröstcancer i slutet av maj 2009. Tyvär med 8 månaders fördröjning.
Opererades én gång primo juni, sen én gång till i juli- då det var cancer rester kvar i ränderna- sen visade det seg oxå att det i det resterande bröstet fanns en solitär tumor till ! - så det var tur att dom tog hela bröstet till slut. 15 av 25 lymfkjörtlar hade cancer.
Fick sista av 6 kemokurar i dec 09, avslutade strålbehandling januar 2010.
Behandlat med Tamoxifen i ca 1 år, efter mycket tjat fick jag i somras äntligen bytt till Arimidex. Får soladex sprutor 1 gng i ånaden för att stänga ner eggstockarna.
Skulle operera bort eggstockarna denna veckan ( då jag har hormonkänslig cancer och inte vill ta några chancer på att eggstockarna ska busa .. ) - men i stället har man vid den årliga mammografikontrollen 4.10.2011 upptäckt cancer i mitt andra bröst. FUCK CANCER.
Har inte blivit utredd genetisk då dom inte trodde att dom skulle hitta något - trots att min mor har bröstcancer, hennes syster, samt att en moster och en kusin till dom har dött i bröstcancer. Man kan ju undra.....
Hade kommit en bra bit på väg nu, in i den normala vardagen, lite överviktig av alla behandlingar, men med vackert lockigt hår helt ned till axlarna ( när det är blött- innan det kruller upp sig : ) !! )
Den nya cancern hade spridit sig till lymfkjörtlarna, hvilket resulterade i totalt två operationer för detta bröstet oxå. Sedan blev det 6 Taxolkurar, efterföljd av strålning. . Allt håret gick inte förlorad denna gången vilket ju är en jätte-bonus : ). Min nya bröstcancer är herceptin-känslig- slik att jag var tredje vecka får infusjon med Herceptin- den sista får jag i dec 2012.
Nu, i sept 2012 har jag äntligen opererat bort mina äggstockar samt äggledare och har 5 år med antihormonell behandling framför mig - om det inte dycker något annat upp på vägen....
Just nu njuter jag oerhört av att CT-thorax, abdomen samt skelettscintigrafi utförda efter sommarsemesteren var fria för cancer.

måndag 14 november 2011

SHIT

Det har toppat sig lite i helgen kan man säga. 







Varför inte krydda vår redan aldrig så lite spända vardag - 


med lite anklagelser ( accusations - vad heter det på svenska ?  )   -   från svärmor ?


Precis en liten droppa som kan få bägaren till att rinna över...?!


Få mig till att bli sårad, ledsen, arg, gråta, smälla med dörren- och ändå fortsätta komma med beskyllningar?/ accusations - medan lilla pojken får med sig det hela. 


Ahhhmmm - precis den lilla extra ingrediensen vi behövde för att det skulle bli perfekt.


PERFECT TIMING !!


Precis den lilla kryddan som kunde få S och mig till att få några intressanta och verkligen nyttiga samtal ( dvs. INTE )   kring goda gamla teman - som inte är särskilt produtiva just nu.


Thankyou.





MEN : 


Det tråkiga är att vi i dag fick veta att det INTE bara blev en försening med ett par dagar-


Jag har först fått tid till NY OPERATION den TJUGOTREDJE - 23 november !!!!!


DÅ kom tårarna - och sinnet. 


Det är bra jag inte hade telefonen i handen när S berättade det- för jag ville ringa och skälla ut kirurgen. 
Så förbannad jag blev


Nu har jag varit så " duktig" hela vägen, och inte involverat känslor när det gäller detta att gå med cancer i kroppen, dag in och dag ut- och att det kan sprida sig när som helst. Det kreerar en oerhört, och framfor allt makteslös ångest och desperation.


Men - nu - när jag redan har dippat lite efter helgens tråkiga bråk, så klarade jag inte hålla känslorna borta. Kände på hur JÄCKLA ÄCKLIG det känns att behöva gå här med cancer. FY FAEN.


Men- S och jag har bollat tankar fram och tillbaka- även tänkt som läkare- även om vi mest tänker som desperata människor som kämpar för livet- vi har tänkt hur kirurgisk avdeling handterar slika dilemmar som infektion, och operationskö- och har insett att- åter igen :


Det är bara ATT GILLA LÄGET.


Fuck.


Fuck 


FUCK


Ursäkta till dom av er som tycker jag blir för grov..... 


Lite så här känner jag mig nu.....
Har som tur är haft prat med båda norska och svänska venninnor idag- och det har hjälpt. Även fått en härlig kram från min kompis Maria som kom inom idag- så nu mår jag bättre.


Vilken bra effekt det kan ha att få skälla lite, prata av sig lite.


Nu ska jag även träffa min pykolog om en halv timme- så detta blir nog ok.


Av samma skäl måste jag nu sätta lite fart- så jag inte kommer för sent....



5 kommentarer:

  1. Snälla Ingrid, du är väl inte grov, du måste ju få ut dina känslor, jag förstår att din frustration är stor...
    Hoppas det hjälpte lite att prata med din psykolog.

    Kramar från Lisbet

    SvaraRadera
  2. Stackars dig, jag känner verkligen din frustration ända hit. Du är inte alls grov på något sätt, det måste ut, aggressioner, känslor m.m. Hoppas ditt samtal hjälpte så att det känns lite bättre idag. Tänker på dig, kram

    SvaraRadera
  3. Hej, har tittat in lite då och då på din blogg. Blev helt förbannad när jag såg att den j-a cancern kommit tillbaka:( förstår verkligen att dina känslor måste ut på något sätt. Har själv tagit bort höger bröst 2009 och aldrig att man kan slappna helt av även om man nu är "färdigbehandland".Har upptäckt en knuta i vänster bröst nu..och denna väntan innan undersökning .Skickar dig massor med styrkekramar. /Anette

    SvaraRadera
  4. Klart att du måste få svära ,skälla och rasa!
    Cancertankarna snurrar ju och vetskapen om att man är i händerna på andra och inte kan påverka är ju skitjobbigt. Var på extra mammografi och ultraljud i måndags efter att jag fått nervsprittskänsla i det kvarvarande bröstet samt en svullen körtel i armhålan. Syntes inget på mammografin eller ultraljudet.Har ont i ryggen och musklerna och fick veta att nervsprittet är muskulärt.Körteln skulle vara en fettknöl. Men gör de ont??!!Jag får hålla koll på detta själv och inte släppa min egen koll då min första cancer gick förbi 2 mammografier innan den hittades på den 3:e.
    Vi lever ständigt med dessa tankar och du finns i mina böner om ett tillfrisknande.Kramar

    SvaraRadera
  5. Hej du underbara människa.
    Har du läst Jane Plant?
    Ditt liv i dina händer och mycket annat.
    Sök på nätet.
    Tack för att du delar med dig.
    H.

    SvaraRadera