Här är jag

Här är jag
Ingrid

Status just nu :

Fick beskedet om bröstcancer i slutet av maj 2009. Tyvär med 8 månaders fördröjning.
Opererades én gång primo juni, sen én gång till i juli- då det var cancer rester kvar i ränderna- sen visade det seg oxå att det i det resterande bröstet fanns en solitär tumor till ! - så det var tur att dom tog hela bröstet till slut. 15 av 25 lymfkjörtlar hade cancer.
Fick sista av 6 kemokurar i dec 09, avslutade strålbehandling januar 2010.
Behandlat med Tamoxifen i ca 1 år, efter mycket tjat fick jag i somras äntligen bytt till Arimidex. Får soladex sprutor 1 gng i ånaden för att stänga ner eggstockarna.
Skulle operera bort eggstockarna denna veckan ( då jag har hormonkänslig cancer och inte vill ta några chancer på att eggstockarna ska busa .. ) - men i stället har man vid den årliga mammografikontrollen 4.10.2011 upptäckt cancer i mitt andra bröst. FUCK CANCER.
Har inte blivit utredd genetisk då dom inte trodde att dom skulle hitta något - trots att min mor har bröstcancer, hennes syster, samt att en moster och en kusin till dom har dött i bröstcancer. Man kan ju undra.....
Hade kommit en bra bit på väg nu, in i den normala vardagen, lite överviktig av alla behandlingar, men med vackert lockigt hår helt ned till axlarna ( när det är blött- innan det kruller upp sig : ) !! )
Den nya cancern hade spridit sig till lymfkjörtlarna, hvilket resulterade i totalt två operationer för detta bröstet oxå. Sedan blev det 6 Taxolkurar, efterföljd av strålning. . Allt håret gick inte förlorad denna gången vilket ju är en jätte-bonus : ). Min nya bröstcancer är herceptin-känslig- slik att jag var tredje vecka får infusjon med Herceptin- den sista får jag i dec 2012.
Nu, i sept 2012 har jag äntligen opererat bort mina äggstockar samt äggledare och har 5 år med antihormonell behandling framför mig - om det inte dycker något annat upp på vägen....
Just nu njuter jag oerhört av att CT-thorax, abdomen samt skelettscintigrafi utförda efter sommarsemesteren var fria för cancer.

tisdag 21 september 2010

google translate....

haha- provade nyss klistra mina blogginlägg in i google translate- o resultatet blev ju fånigt ! Jag hade tänkt att mina nederländska kompisar kunde läsa det- men det blev lite komsikt tyckte jag, även på engelska. Synd. men det kommer kanske av att min svenska inte är så bra o därmed svår att översätta....?


Vädret är fantastisk så i stället för att fortsätta skrivandet där jag slapp igår tar jag meg " en tur ut ". Men jag ser fram i mot att titta lite mer i backspegeln o få rensat upp lite " där inne " !

Min syster målar så vackra målerien - jag har hela huset fullt av dom. Denna har jag tyvär inte....

1 kommentar:

 1. Vilken vacker tavla!
  Å vad DU är vacker! Både på foto där uppe och det där du har så lockigt och fint hår!

  Jag har gjort en resa med fuckingcancer jag med och fick också en djup depression.
  Nu är jag på väg tillbaka, med allt vad det innebär med en ny kropp, värk som fortsätter, nytt synsätt, dagar med djup glädje, sorg och livslust varvat med rädsla.

  All världens kramar till dig.

  Vi är unika!

  SvaraRadera