Här är jag

Här är jag
Ingrid

Status just nu :

Fick beskedet om bröstcancer i slutet av maj 2009. Tyvär med 8 månaders fördröjning.
Opererades én gång primo juni, sen én gång till i juli- då det var cancer rester kvar i ränderna- sen visade det seg oxå att det i det resterande bröstet fanns en solitär tumor till ! - så det var tur att dom tog hela bröstet till slut. 15 av 25 lymfkjörtlar hade cancer.
Fick sista av 6 kemokurar i dec 09, avslutade strålbehandling januar 2010.
Behandlat med Tamoxifen i ca 1 år, efter mycket tjat fick jag i somras äntligen bytt till Arimidex. Får soladex sprutor 1 gng i ånaden för att stänga ner eggstockarna.
Skulle operera bort eggstockarna denna veckan ( då jag har hormonkänslig cancer och inte vill ta några chancer på att eggstockarna ska busa .. ) - men i stället har man vid den årliga mammografikontrollen 4.10.2011 upptäckt cancer i mitt andra bröst. FUCK CANCER.
Har inte blivit utredd genetisk då dom inte trodde att dom skulle hitta något - trots att min mor har bröstcancer, hennes syster, samt att en moster och en kusin till dom har dött i bröstcancer. Man kan ju undra.....
Hade kommit en bra bit på väg nu, in i den normala vardagen, lite överviktig av alla behandlingar, men med vackert lockigt hår helt ned till axlarna ( när det är blött- innan det kruller upp sig : ) !! )
Den nya cancern hade spridit sig till lymfkjörtlarna, hvilket resulterade i totalt två operationer för detta bröstet oxå. Sedan blev det 6 Taxolkurar, efterföljd av strålning. . Allt håret gick inte förlorad denna gången vilket ju är en jätte-bonus : ). Min nya bröstcancer är herceptin-känslig- slik att jag var tredje vecka får infusjon med Herceptin- den sista får jag i dec 2012.
Nu, i sept 2012 har jag äntligen opererat bort mina äggstockar samt äggledare och har 5 år med antihormonell behandling framför mig - om det inte dycker något annat upp på vägen....
Just nu njuter jag oerhört av att CT-thorax, abdomen samt skelettscintigrafi utförda efter sommarsemesteren var fria för cancer.

lördag 18 juni 2011

I morgon

I morgon ska jag försöka skriva lite om det jag ville skriva om idag.......
Idag har jag jag inte hunnit med att njuta lik mycket av livet - som jag hade planerat- då jag hade en lite oförutsett hinder i form av nervsmärtor i benen. Faktisk så illa att jag har legat i eftermiddag. Det händer så och si aldrig att jag måste inta horisontalen pga. det.
Jaja.


Men -  självklart har jag varit medveten om att jag inte ligger i spillror på golvet- " fången i cancerångest " och elende.
Men - i kväll har jag, och familjen, njutit till 110 % -  hos kompisar.
God mat
god vin
utomordentlig härligt selskap.


För mig är det den bästa therapien i världen- att umgås med dom jag har kär.


I love it.
Nu måste jag hälsa på sängen - inta horisontalen- zooovoa.


Hoppas det blir tid att blogga lite mer i morgon- har en del tankar som vill ut på " papper"....
Bla fökrlara varför det är svårt att fatta- greppa- detta att jag fick veta att jag INTE har cancer i ryggen.
Jag vet varför jag inte bara kan släppa den tanken, lita på att det inte är cander- bara flyga runt i lyckorus o leva okompliserat vidare.


Men det för ni höra mer om  - i morgon : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar