Här är jag

Här är jag
Ingrid

Status just nu :

Fick beskedet om bröstcancer i slutet av maj 2009. Tyvär med 8 månaders fördröjning.
Opererades én gång primo juni, sen én gång till i juli- då det var cancer rester kvar i ränderna- sen visade det seg oxå att det i det resterande bröstet fanns en solitär tumor till ! - så det var tur att dom tog hela bröstet till slut. 15 av 25 lymfkjörtlar hade cancer.
Fick sista av 6 kemokurar i dec 09, avslutade strålbehandling januar 2010.
Behandlat med Tamoxifen i ca 1 år, efter mycket tjat fick jag i somras äntligen bytt till Arimidex. Får soladex sprutor 1 gng i ånaden för att stänga ner eggstockarna.
Skulle operera bort eggstockarna denna veckan ( då jag har hormonkänslig cancer och inte vill ta några chancer på att eggstockarna ska busa .. ) - men i stället har man vid den årliga mammografikontrollen 4.10.2011 upptäckt cancer i mitt andra bröst. FUCK CANCER.
Har inte blivit utredd genetisk då dom inte trodde att dom skulle hitta något - trots att min mor har bröstcancer, hennes syster, samt att en moster och en kusin till dom har dött i bröstcancer. Man kan ju undra.....
Hade kommit en bra bit på väg nu, in i den normala vardagen, lite överviktig av alla behandlingar, men med vackert lockigt hår helt ned till axlarna ( när det är blött- innan det kruller upp sig : ) !! )
Den nya cancern hade spridit sig till lymfkjörtlarna, hvilket resulterade i totalt två operationer för detta bröstet oxå. Sedan blev det 6 Taxolkurar, efterföljd av strålning. . Allt håret gick inte förlorad denna gången vilket ju är en jätte-bonus : ). Min nya bröstcancer är herceptin-känslig- slik att jag var tredje vecka får infusjon med Herceptin- den sista får jag i dec 2012.
Nu, i sept 2012 har jag äntligen opererat bort mina äggstockar samt äggledare och har 5 år med antihormonell behandling framför mig - om det inte dycker något annat upp på vägen....
Just nu njuter jag oerhört av att CT-thorax, abdomen samt skelettscintigrafi utförda efter sommarsemesteren var fria för cancer.

fredag 17 juni 2011

Frikänd !!!!!!!!!!!!!!!!!

Inga täcken till metastas där jag har ont !!!!
Inga tecken till cancer !!!!!!!!!!!
Jag kan faktisk inte tro det !!!!!!!
I morse tog jag in vasen med denna rosen på bilden - nu känns det som om det r mina glädjetårar som täcker denna vackra ros- som symboliserar  mitt underbara fantastiska liv


Jag klarar faktisk inte låta det sjunka helt in - låter kanske hur konstig som helst- men hela mig- mina kropp och mitt psyke- har varit så inställd på att detta var cancern - att jag inte klarar tro att jag " är frisk "  - har jag verkligen ingen cancer där jag har ont ?!?!?!


Jo jag känner lyckokänslan som bubblar- långt i djupet någonstans- men jag vågar liksom inte.....


Vilka krafter som härjar - psykiskt - jag slängs från att tro att jag har börjat min dödsresa, att nu ska jag hem o berätta mina barn att mamma ska dö ( självklart inte så ordgrant- men psykiskt känns det så )
- till att åter kunna våga känna på lugnet, friden- vid att våga tro att detta ska gå bra.


 Jag ska få leva.

Tack snälla, härliga, vackra Annika


- för din helt fantastiska stöd. 
Vem kan väl stödja bättre än en vänninna som precis vet hur det känns. 
Stackare dig som satt där ute o väntade en hel timme. Ensam- med det känslokaos du själv gick igenom av att vara på ett sådant ställe.


Tillsammans har vi gråtit där- glädjens tårar. 
Inne hos läkaren som visade oss bilderna.


Tårar över shiten vi befinner oss i . 
Tårar i lätnad. 


Tårar för att vi vet att vi sannolikt åter en dag befinner oss i ångesthelvete som i dag- där vi fasar det värsta- men vi vet inte.


För kommer vi någonsin att kunna känna säkerheten av att vi har vunnit över cancern.  ??
Men ett är säkert- idag är en fantastisk underbar dag- halleluja  - jag kan slappna av nu !!!!!!Nu ska jag åka med sonen på intensivkurs i simning. 


Skulle gärna skrivit i timmer över just denna mentala processen  - det att befinna sig i helvetet- och paradiset- bara i loppet av enkla sekunder. Slik r det att leva- för mig- efter att ha genomgått en cancerbehandling ( vad duktig jag r som inte säger att jag HAR cancer : ) Det går upp och ner- livet flyter på - jag njuter- men fy vad den mentala biten kostar energi. Detaa paralella liv - där jag lever som normalt- alt går som på rails- men samtidig finns detta paralella livet - där mina tankar snurrar o nosar på cancertankarna- varje dag. Det är energikrävande, det är något jag hemskt gärna skulle varit förutan.
Men nu måste jag kila iväg.


Mens jag njuter av att i lugn o ro kunna titta på sonen simma - ( hallelujaaa !!! ) - ska jag även skicka en mail till " min " ryggkirurg - för på bilderna syns att det är som vi trodde- nerverna till mina båda fötter är i kläm av ett diskbråck. Så nu får vi ta ställning till om det blir operation eller ej.


Samtidig såg läkaren i dag förändringar i skeletet just där jag är opererad tidigare- förändringar som faktisk skulle kunna tyde på metastaser.... men vi blev båda eniga om att iom att förändringarna direkt är knutna till det området där jag tidigare är opererad- så är det sannolikt inte cancer.


I området där jag har ont- såg han förändringar som INTE är cancer- men som passar bra med en speciell ryggåkomma- vid namn scheuerman. Har hört om det förut- men ska googla lite på det i kväll - och kolla om jag kan köpa att det är det som ger mig mina besvär.....


Nu  måste jag åka !!


TUSEN TACK FÖR ERAN KOMMENTARAR !!!!5 kommentarer:

 1. Herregud så glädjande Ingrid!!!!!!!!

  SvaraRadera
 2. Hej! Läser alltid din blogg, men har aldrig kommenterat tidigare. Jag tänkte extra mycket på dig idag!! Underbart besked du fick!

  SvaraRadera
 3. Tusen tack - det värmer - Tack Mona, tack Helena !!

  Har absolut inte landat än- men det känns skönt att kunna släppa cancertankarna. Jag kan liksom inte helt våga tro att det såg bra ut.
  Men i morgon ska jag min sann våga tro- våga njuta fullt ut : ) !
  God natt

  SvaraRadera
 4. Åh så underbart, nu kan du njuta, jag är såååå glad för din skull,
  Många Kramar från Lisbet

  SvaraRadera
 5. Så underbart besked!!!!!

  MÅnga många kramar och slappna aaaaaaaaaaaaav lite nu.

  SvaraRadera