Här är jag

Här är jag
Ingrid

Status just nu :

Fick beskedet om bröstcancer i slutet av maj 2009. Tyvär med 8 månaders fördröjning.
Opererades én gång primo juni, sen én gång till i juli- då det var cancer rester kvar i ränderna- sen visade det seg oxå att det i det resterande bröstet fanns en solitär tumor till ! - så det var tur att dom tog hela bröstet till slut. 15 av 25 lymfkjörtlar hade cancer.
Fick sista av 6 kemokurar i dec 09, avslutade strålbehandling januar 2010.
Behandlat med Tamoxifen i ca 1 år, efter mycket tjat fick jag i somras äntligen bytt till Arimidex. Får soladex sprutor 1 gng i ånaden för att stänga ner eggstockarna.
Skulle operera bort eggstockarna denna veckan ( då jag har hormonkänslig cancer och inte vill ta några chancer på att eggstockarna ska busa .. ) - men i stället har man vid den årliga mammografikontrollen 4.10.2011 upptäckt cancer i mitt andra bröst. FUCK CANCER.
Har inte blivit utredd genetisk då dom inte trodde att dom skulle hitta något - trots att min mor har bröstcancer, hennes syster, samt att en moster och en kusin till dom har dött i bröstcancer. Man kan ju undra.....
Hade kommit en bra bit på väg nu, in i den normala vardagen, lite överviktig av alla behandlingar, men med vackert lockigt hår helt ned till axlarna ( när det är blött- innan det kruller upp sig : ) !! )
Den nya cancern hade spridit sig till lymfkjörtlarna, hvilket resulterade i totalt två operationer för detta bröstet oxå. Sedan blev det 6 Taxolkurar, efterföljd av strålning. . Allt håret gick inte förlorad denna gången vilket ju är en jätte-bonus : ). Min nya bröstcancer är herceptin-känslig- slik att jag var tredje vecka får infusjon med Herceptin- den sista får jag i dec 2012.
Nu, i sept 2012 har jag äntligen opererat bort mina äggstockar samt äggledare och har 5 år med antihormonell behandling framför mig - om det inte dycker något annat upp på vägen....
Just nu njuter jag oerhört av att CT-thorax, abdomen samt skelettscintigrafi utförda efter sommarsemesteren var fria för cancer.

tisdag 18 januari 2011

Positiv Energi !

Efter semestern känner jag mig otrolig mycket lättare och piggare i kroppen !! 


Känner det när jag er ute och promenerar bla. 
Och mellan öronen känns det likadant- jag är glad och tycker vardagen känns härlig.
Man kan bli glad av mindre !!
Spadygnet i Borås i helgen var 


                                                                  


                                                                  UNDERBAR   !!!Absolut fantastisk härlig. 


Framför allt pga av det goda selskapet. 


Det är ju fascinerande hur det kan kännas som att vara i hop med goda, gamla väninnor - när jag faktisk aldrig hade mött Elisabeth och Viktoria ( från Skåne )- och Annika och jag har bara känt varandra i 4 månader ! ( från Gbg )
Men tack vara blogvärlden har jag nu 3 ljuvliga kompisar- som jag kan dela alla tankar kring livet, döden, cancer, familj, barn, kärlek, karrièr - alt mellan himmel och jord egentligen. 


Även om livet för oss alla tre har börjat gå mer och mer tillbaka mot det  normala- så finns cancertankerna i bakgrunden varenda dag. 


Det är skönt att kunna vara tillsammans och bara la tankarna flöda fritt. 
Tankar som vi delar, känslor som vi alla har varit med om- som vi fortsatt går i genom. 
Att en slik positiv energi kan komma ut av ett slikt " sälskap" är ett under tycker jag.


Vi pratade, pratade, pratade, pratade- och pratade.
Till slut var vi så trötta och sömnen var runt hörnet- men ändå fortsatte vi prata, prata, prata.
efter en relativt kort natt kunde vi som tur är fortsätta med samma aktiviteten....     : )


Så nu känner jag mig glad och förhoppningsfull. Jag har fått lite energi tillbaks, mentalt ser jag faktiskt ljusare på framtiden- vilket mycket beror på boken jag läste under semestern ( Anticancer- a new way of life ).
Känslan av att det faktisk finns mycket jag kan göra SJÄLV för att styrka kroppen och ge den ett bra underlag för att kämpa emot cancer har gett mig en förvånande lugn. 
Jag vågar nästan inte säga ordet " kontroll "- men jag tror faktisk att något av frunden till att jag känner så här er för att det ger mig en känsla av att åter igen ha återvunnit lite kontroll över mitt liv. Vet ju att detta med kontroll kan föra med sig mycket negativt- men är endå övertygad om att det är ett urinstinkt i oss människor. 


Så nu ska jag inkorporera lite nyvunnen anticancer kunskap i vardagen, - jag ska även bla äntligen gå på " drop in " kväll och prova på meditation . Till sammans med Annika   : )


I kväll var jag på mitt första vattengympa pass - via "unga Johanna "- det var härligt.


Avslutningsvis ville jag bara säga att jag slutar inte fascineras av hur viktig den mentala biten är för hur man uppfattar vardagen- livskvaliteten. 
Just nu mår jag bra- klarar skjuta bort tankarna på att jag kanske har cancer fortfarande- jag njuter av det vackra väret, den vackra naturen, mina fantastiska barn och min finfina man. FÖr en månad sen- klarade jag inta av att njuta - jag var trött både psykiskt och fysiskt. Känslomässig sätt hade jag varken ångest - eller starka positiva känslor- jag kände mig helt neutral. 
Bara 4 veckor senare - med full-laddat batteri- så kan jag åter igen känna att jag lever- att jag är glad för alt omkring mig. Men har mitt liv förändrats egenligen ? har jag plötslig mindre chans på att ha cancer nu/ få recidiv?- Nej- alt är som det var- men mitt färska energilager är nog det som gör hela skillnaden.


Så nu vet jag att det faktisk äääär lönt att ta väl hand om sig själv.  Och när jag mår bättre psykiskt - så kämpar min kropp även bättre mot cancern - bättre kan det nästan inte bli !!


Nu är det läggdags !!
Tjejerna :

7 kommentarer:

 1. Helt underbart, så fina ni är:)

  Kram Lisbet

  SvaraRadera
 2. Du ger mig hopp om att finna styrka och lust igen.
  Just nu är det som du säger; neutralt.

  Underbara foton.
  Underbara kvinnor.

  SvaraRadera
 3. Jag blir så glad inombords av att läsa ditt inlägg. Så härligt att du känner dig positivare och gladare. Du har kanske börjat acceptera ditt nya jag? Ni verkar trivas fint ihop, ni är fantastiskt underbara. Jag unnar er all lycka och vänskap.
  KRAM

  SvaraRadera
 4. Underbara Ingrid!!
  Vilket bra inlägg - och vilka tjusiga kvinnor;-)

  Längtar tills nästa gång vi kan tanka så mycket positiv energi!

  Kram kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 5. Det är underbart att läsa om hur bra du mår!!! Känns gott! Jag håller med dig, den mentala biten är så oerhört viktig. Faktiskt inte bara när det gäller att leva vidare med recidiv hot, utan med allt här i livet!
  Ja, får ju hålla med föregpende talare, vilka fantastiskt tjusiga kvinnor!
  Helgens bästa kommentar: Här är vi 4 kvinnor med 2 par bröst! =))
  Puss
  Annika

  SvaraRadera
 6. Härligt! Tag vara på all GOD energi och bara njut!Många kramar till er alla.

  SvaraRadera
 7. Fasen va ni ser pigga och snygga ut!? Jag blir avis. Nu måste jag ragga bc- blogg -vänner och dra på spa! (Kanske ska vänta tills håret kommer tillbaka, men det kan ju ta ett tag att skapa en relation ;)

  Det ser verkligen mysigt, härligt och gott ut, jag förstår att det var en lyckad resa!

  Stor kram från Ida

  SvaraRadera