Här är jag

Här är jag
Ingrid

Status just nu :

Fick beskedet om bröstcancer i slutet av maj 2009. Tyvär med 8 månaders fördröjning.
Opererades én gång primo juni, sen én gång till i juli- då det var cancer rester kvar i ränderna- sen visade det seg oxå att det i det resterande bröstet fanns en solitär tumor till ! - så det var tur att dom tog hela bröstet till slut. 15 av 25 lymfkjörtlar hade cancer.
Fick sista av 6 kemokurar i dec 09, avslutade strålbehandling januar 2010.
Behandlat med Tamoxifen i ca 1 år, efter mycket tjat fick jag i somras äntligen bytt till Arimidex. Får soladex sprutor 1 gng i ånaden för att stänga ner eggstockarna.
Skulle operera bort eggstockarna denna veckan ( då jag har hormonkänslig cancer och inte vill ta några chancer på att eggstockarna ska busa .. ) - men i stället har man vid den årliga mammografikontrollen 4.10.2011 upptäckt cancer i mitt andra bröst. FUCK CANCER.
Har inte blivit utredd genetisk då dom inte trodde att dom skulle hitta något - trots att min mor har bröstcancer, hennes syster, samt att en moster och en kusin till dom har dött i bröstcancer. Man kan ju undra.....
Hade kommit en bra bit på väg nu, in i den normala vardagen, lite överviktig av alla behandlingar, men med vackert lockigt hår helt ned till axlarna ( när det är blött- innan det kruller upp sig : ) !! )
Den nya cancern hade spridit sig till lymfkjörtlarna, hvilket resulterade i totalt två operationer för detta bröstet oxå. Sedan blev det 6 Taxolkurar, efterföljd av strålning. . Allt håret gick inte förlorad denna gången vilket ju är en jätte-bonus : ). Min nya bröstcancer är herceptin-känslig- slik att jag var tredje vecka får infusjon med Herceptin- den sista får jag i dec 2012.
Nu, i sept 2012 har jag äntligen opererat bort mina äggstockar samt äggledare och har 5 år med antihormonell behandling framför mig - om det inte dycker något annat upp på vägen....
Just nu njuter jag oerhört av att CT-thorax, abdomen samt skelettscintigrafi utförda efter sommarsemesteren var fria för cancer.

onsdag 12 januari 2011

Boken

En bild på boken- som jag redan i förra inlägget rekommenderade. 
VARMT rekommenderar jag den.


Just nu finns inte mycket tid att skriva- efter att ha kommit tillbaks från semester natt till måndag har sonen varit hämma från dagis pga magsjuka ( igen ) - och i dag även dottern ( igen ). Inte det att min mage känns helt kry heller för den saks skuld.... ( igen ). 
Så det blir nog ingen ost o vin med vänner här i kväll, som vi initialt hade planerat...


Lite bilder från semestern- inser nu att jag faktisk haaar blivit fotogalen- hela 1500 bilder ( efter att många blev raderade....) blev det på 3 1/2 vecka med semester.

Nu i januari ska jag börja på ett målarkurs via folkuniversitetet- nästa kurs lär nog bli ett fotokurs !

3 kommentarer:

 1. Fantastiske fine bilder! Gleder meg til å se de 1497 andre - evt de 78 fotobøkene du skal lage fra ferien!

  SvaraRadera
 2. Jepp- det blir nok noen fotoböker av de bildene! Så kan du vise meg dine fra din deilige vinter-jul : )
  Savner dig - hörru !!!

  SvaraRadera
 3. Shit va många bilder.
  Ser fram mot några av dom.
  Kram

  SvaraRadera