Här är jag

Här är jag
Ingrid

Status just nu :

Fick beskedet om bröstcancer i slutet av maj 2009. Tyvär med 8 månaders fördröjning.
Opererades én gång primo juni, sen én gång till i juli- då det var cancer rester kvar i ränderna- sen visade det seg oxå att det i det resterande bröstet fanns en solitär tumor till ! - så det var tur att dom tog hela bröstet till slut. 15 av 25 lymfkjörtlar hade cancer.
Fick sista av 6 kemokurar i dec 09, avslutade strålbehandling januar 2010.
Behandlat med Tamoxifen i ca 1 år, efter mycket tjat fick jag i somras äntligen bytt till Arimidex. Får soladex sprutor 1 gng i ånaden för att stänga ner eggstockarna.
Skulle operera bort eggstockarna denna veckan ( då jag har hormonkänslig cancer och inte vill ta några chancer på att eggstockarna ska busa .. ) - men i stället har man vid den årliga mammografikontrollen 4.10.2011 upptäckt cancer i mitt andra bröst. FUCK CANCER.
Har inte blivit utredd genetisk då dom inte trodde att dom skulle hitta något - trots att min mor har bröstcancer, hennes syster, samt att en moster och en kusin till dom har dött i bröstcancer. Man kan ju undra.....
Hade kommit en bra bit på väg nu, in i den normala vardagen, lite överviktig av alla behandlingar, men med vackert lockigt hår helt ned till axlarna ( när det är blött- innan det kruller upp sig : ) !! )
Den nya cancern hade spridit sig till lymfkjörtlarna, hvilket resulterade i totalt två operationer för detta bröstet oxå. Sedan blev det 6 Taxolkurar, efterföljd av strålning. . Allt håret gick inte förlorad denna gången vilket ju är en jätte-bonus : ). Min nya bröstcancer är herceptin-känslig- slik att jag var tredje vecka får infusjon med Herceptin- den sista får jag i dec 2012.
Nu, i sept 2012 har jag äntligen opererat bort mina äggstockar samt äggledare och har 5 år med antihormonell behandling framför mig - om det inte dycker något annat upp på vägen....
Just nu njuter jag oerhört av att CT-thorax, abdomen samt skelettscintigrafi utförda efter sommarsemesteren var fria för cancer.

onsdag 11 maj 2011

Undrar hur d går att skriva något här på min iphone ... Ville lägga in en härlig bild - utsikt från vår stora o härliga terass här S o jag bor i en härlig lägenhet i Dubrovnik, Kroatia
. Hur härligt det r att få njuta av detta vackra - med minn kära S. 2/12 år sedan vi åkte ensamma i väg för en hel vecka. Vi njuter - trots att jag tyvärr har fått barnens magvirus .... Det har fallit några tårar från oss båda - men vi r faktisk mer inne i modus nu att prova tänka positivt o planera kule grejor inför framtiden :-)
Ville ägentligen skriva lite om min nyfunna energi - men ska vi ut o uptäcka stan lite - om magen tillåter det.

2 kommentarer:

  1. ja men se det fungerade väl med i-phone :)

    Vill bara önska sköna fina dagar för dig i Kroatien :) låter fantastiskt

    *avis*

    SvaraRadera
  2. Hoppas att du haft en riktigt fin resa. klem

    SvaraRadera