Här är jag

Här är jag
Ingrid

Status just nu :

Fick beskedet om bröstcancer i slutet av maj 2009. Tyvär med 8 månaders fördröjning.
Opererades én gång primo juni, sen én gång till i juli- då det var cancer rester kvar i ränderna- sen visade det seg oxå att det i det resterande bröstet fanns en solitär tumor till ! - så det var tur att dom tog hela bröstet till slut. 15 av 25 lymfkjörtlar hade cancer.
Fick sista av 6 kemokurar i dec 09, avslutade strålbehandling januar 2010.
Behandlat med Tamoxifen i ca 1 år, efter mycket tjat fick jag i somras äntligen bytt till Arimidex. Får soladex sprutor 1 gng i ånaden för att stänga ner eggstockarna.
Skulle operera bort eggstockarna denna veckan ( då jag har hormonkänslig cancer och inte vill ta några chancer på att eggstockarna ska busa .. ) - men i stället har man vid den årliga mammografikontrollen 4.10.2011 upptäckt cancer i mitt andra bröst. FUCK CANCER.
Har inte blivit utredd genetisk då dom inte trodde att dom skulle hitta något - trots att min mor har bröstcancer, hennes syster, samt att en moster och en kusin till dom har dött i bröstcancer. Man kan ju undra.....
Hade kommit en bra bit på väg nu, in i den normala vardagen, lite överviktig av alla behandlingar, men med vackert lockigt hår helt ned till axlarna ( när det är blött- innan det kruller upp sig : ) !! )
Den nya cancern hade spridit sig till lymfkjörtlarna, hvilket resulterade i totalt två operationer för detta bröstet oxå. Sedan blev det 6 Taxolkurar, efterföljd av strålning. . Allt håret gick inte förlorad denna gången vilket ju är en jätte-bonus : ). Min nya bröstcancer är herceptin-känslig- slik att jag var tredje vecka får infusjon med Herceptin- den sista får jag i dec 2012.
Nu, i sept 2012 har jag äntligen opererat bort mina äggstockar samt äggledare och har 5 år med antihormonell behandling framför mig - om det inte dycker något annat upp på vägen....
Just nu njuter jag oerhört av att CT-thorax, abdomen samt skelettscintigrafi utförda efter sommarsemesteren var fria för cancer.

måndag 14 februari 2011

I wanna. I'm gonna !

I natt låg jag vaken ett par timmar o då kände jag mig så inspirerad att jag ville stå upp - sätta mig gott till rätta- och precis som på film - börja skriva.

( självklart svängade jag inom " du ska dö av cancer "- iom att jag bla. hade ont i höften- men jag sa rätt så snabbt heydå åt dom tankarna- kulare att låte tankarna fly åt det inspirerande och positiva hållet : )        )
Yes you heard me alright !

I wanna
I'm gonna
write a book !!

Har egentligen en del att skriva om nu i min blog - men har inte tid just nu......
Säger det åter igen- det tar jag som ett bra tecken- att inte ha tid / ta sig tid- till att skriva.

Men kort förtalt har jag länge tänkt att jag borde skriva en bok. Den ska handla om hur jag har upplävd det att vara - här kommer det- kvinnelig.... läkare- hur jag bla annat blev behandlad av kollegor inom kirurgi då jag blev gravid- och sedan- hur jag har upplävd att vara  läkare och patient.

Var senast förra veckan hos två specialister- en plastikkirurg som var såååå fantastisk bra- empatisk och duktig. Tyvärr tar det minst ett år från och med nu innan jag får min bröstrekonstruktion. Naiva mig trodde att vårdgarantien fungerade....

Den andra läkaren var en klassisk " dust" / ass..... Jag blev så otrolig provocerad av honom. Tror nästan det var honom som fick mig till att få glöden att skriva en bok om allt jag har upplevt inom hälso-Norge / Sverige.

MEN:

Nu r det dags för min andra dag på målarkurs !!
Härunder kommer några bilder av vad jag - i gott selskap av mina barn - pysslade med i går- jätte kul att leka med färger och material.!!!


På denna vita ska jag måla- tycker den blev jättefin- o vil egentligen inte förstöra den med målning- då jag ju fortfarande itne kan något om målning. Men den som intet vågar intet vinner !!

Nu har jag 20 min på att ducha och äta !


6 kommentarer:

 1. Underbara bilder, det är så roligt att skapa. Ser fram emot att läsa din bok. Det här kommer du att klara, lycka till.
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Tack - ja jag hoppas verkligen jag kan få till en bok ! Ska ringa o höra m förläggare hur man går till.
  Hann inte måla så mycket i dag men så härligt - lekte m att blanda ägna färger !!!

  SvaraRadera
 3. Den boken kommer jag att läsa!! Klem /Ninni

  SvaraRadera
 4. Åhhh, så bra!!! Den gleder vi oss til å lese!

  Klemmer fra Höllviken
  Elisabeth

  SvaraRadera
 5. Ha en underbar helg
  Tazz o Kram

  SvaraRadera
 6. You go girl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så ska det låta!
  Du har material till en hel serie böcker,sätt igång min vän. Skapa, skriv, måla oh njut av livet. Som min lilla präst säger: Att behöva få en allvarlig sjukdom är rent ut sagt för jäkligt, men kanske handlar livet om vad man gör av och med sina hemska erfarenheter i slutändan.
  Du vackra, kommer att bli framgångsrik författare.
  När vi är 80 år kan vi sitta tillsammans med Viktoria och Elisabeth på en solstol på Kanarieöarna och se tillbaka på våra framgrångsrika liv. ;))
  Puss!

  SvaraRadera