Här är jag

Här är jag
Ingrid

Status just nu :

Fick beskedet om bröstcancer i slutet av maj 2009. Tyvär med 8 månaders fördröjning.
Opererades én gång primo juni, sen én gång till i juli- då det var cancer rester kvar i ränderna- sen visade det seg oxå att det i det resterande bröstet fanns en solitär tumor till ! - så det var tur att dom tog hela bröstet till slut. 15 av 25 lymfkjörtlar hade cancer.
Fick sista av 6 kemokurar i dec 09, avslutade strålbehandling januar 2010.
Behandlat med Tamoxifen i ca 1 år, efter mycket tjat fick jag i somras äntligen bytt till Arimidex. Får soladex sprutor 1 gng i ånaden för att stänga ner eggstockarna.
Skulle operera bort eggstockarna denna veckan ( då jag har hormonkänslig cancer och inte vill ta några chancer på att eggstockarna ska busa .. ) - men i stället har man vid den årliga mammografikontrollen 4.10.2011 upptäckt cancer i mitt andra bröst. FUCK CANCER.
Har inte blivit utredd genetisk då dom inte trodde att dom skulle hitta något - trots att min mor har bröstcancer, hennes syster, samt att en moster och en kusin till dom har dött i bröstcancer. Man kan ju undra.....
Hade kommit en bra bit på väg nu, in i den normala vardagen, lite överviktig av alla behandlingar, men med vackert lockigt hår helt ned till axlarna ( när det är blött- innan det kruller upp sig : ) !! )
Den nya cancern hade spridit sig till lymfkjörtlarna, hvilket resulterade i totalt två operationer för detta bröstet oxå. Sedan blev det 6 Taxolkurar, efterföljd av strålning. . Allt håret gick inte förlorad denna gången vilket ju är en jätte-bonus : ). Min nya bröstcancer är herceptin-känslig- slik att jag var tredje vecka får infusjon med Herceptin- den sista får jag i dec 2012.
Nu, i sept 2012 har jag äntligen opererat bort mina äggstockar samt äggledare och har 5 år med antihormonell behandling framför mig - om det inte dycker något annat upp på vägen....
Just nu njuter jag oerhört av att CT-thorax, abdomen samt skelettscintigrafi utförda efter sommarsemesteren var fria för cancer.

torsdag 30 augusti 2012

Första priset gick till......


Oss !!!!!


                                                    Vi vann, vi vann,     VI VANN !!!!!!Ord hittar jag inte - som kan beskriva den känslan det är att få höra att ALLA undersökningar så BRA ut. 

Det finns inga ord som passar, som verkligen kan rymma alla känslor i ett.

Men en bra beskrivning är att det känns som om mina axlar nu åter sitter där dom ska- åtminstone har dom sänkt sig flera meter.

Det ÄR verkligen ett lugn som sänker sig.

Samtidig är det lite ofattbart.

Kan det verkligen vara så fantastisk- att allt ser bra ut ? 
Det blir stora kontraster ett slikt samtal kan resultera i- från att  få veta att du fortfarande är sjuk, med inte så himla bra utsikter till ett långt liv- till att få höra att efter allt att bedöma är man FRISK.

Det är inget " vanligt " läkarsamtal när man ska få slika nyheter, det är så långt ifrån en normal vardag man kan tänka sig.Min man och jag gick ut i från sjukhuset i går med världens bästa gevinst.

Det är faktisk inte många ord som växlas i en sådan stund.
Det är i stället ett lugn som sänker sig, många tankor som dyker upp.

Och en trötthet.- 10 mg Sobril tog jag innan samtalet- och effekten blir ju att man blir trött.
Men vad gör det ?! Trött och frisk !

S och jag firade med både lunch på stan samt middag på restaurant på kvällen : )
Jag vill passa på att tacka er som har tänkt på mig, som har skrivit så snällt eran kommentarer i min blogg. Det gör mig glad, och tar plats i mitt hjärta.

Jag har själv skrivit kommentarer i flera bloggar- och den jag har följt allra längst, sedan jag började läsa blogger om bröstcancer i 2009, heter  " jag är Elisabeth". 
Den kan jag nu inte längre följa. 
Elisabeth dog för en vecka sedan. Att det var möjligt att leva slik hon gjorde- så fullt ut helt tills slutet, med alla hennes besvär, var nästan ofattbart. Vilken kvinna, vilken mamma, vilken människa. Vilken förebild. Hon har betytt mycket för många. 

På eftermiddagen i går berättade jag för barnen att jag hade gjort många undersökningar och att resultatet är att det inte finns någon cancer.

Så glada dom blev.

Dom sprang upp coh kom och kramade mig.

Kramade mig hårt 

Länge.


Underbart

UNDERBART 

Vi vuxna kan inte ana vad som föregår i dessa små härliga barnehuvuden under en så här lång process. 

På kvällen då vi lämnade barnen hos svärföräldrarna kramade H mig och viskade i mitt öra: " mamma - så du vet- detta är den bästa dagen i mitt liv " 

18 kommentarer:

 1. Åh vad sköööönt!

  SvaraRadera
 2. Kära Ingrid. Som jag väntat på ett inlägg som detta!! HURRA vad glad jag är över att läsa det du skriver!!

  Varma kramar från Maria S

  SvaraRadera
 3. åh jag gråter, vad glad jag blir för din skull. Jag känner med dig!Underbart!
  Stor kram till dig!
  Annica A

  SvaraRadera
 4. Åhhhh så GLAD jag blir av ditt positiva besked! Stort varmt GRATTIS!
  Jag har inte läst din blogg på länge, inte läst så mycket alls mer än att jag följt Elisabeths kamp tills hon nyligen dog....hon var verkligen en superkämpe som var en stor förebild för många som har cancer och även friska människor.
  Nu är det dig vi firar och låter livet stråla genom din kropp och själ. Så glad jag blir av att det finns goda nyheter här i "cancervärlden" också.
  Jag hör av mig när jag ska till JK...vill väldigt gärna träffa dig också.
  Vet inte när strålningarna börjar, men skriver lite oftare nu i min nydesignade blogg...mycket roligare att skriva nu, för jag var så trött på den gamla layouten.
  Kram från Anne

  SvaraRadera
 5. Härligt!
  Vilket underbart besked!
  Verkligen värt att fira - många gånger om!
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 6. Å vad jag älskar såna nyheter. Njut det å njut livet. Ska själv på kontroll på måndag. Med en stel å ond nacke med massa huvudverk. Hoppas bara att det är en bekymran. Stor kram till dig.

  SvaraRadera
 7. Underbara nyheter! Grattis och njut av livet och att du är FRISK!!!! Kram Malin

  SvaraRadera
 8. PUUUUUUUSSSSSS!!! Ja, det är sannerligen en dag att fira! Fantastiska nyheter och du min vän, ska nu visst leva livet, men först och främst vila (ja, ja jag tjatar!!! Men så är det;-))))!!!
  Love you!!!!!

  SvaraRadera
 9. Åh det är såååå underbart, jag är så glad för dig och din familjs skull, NJUT NJUT... OCH VILA ;)
  KRAMAR Lisbet

  SvaraRadera
 10. Stort grattis till dig och din familj!
  Jag blir så glad för din skull!

  /Eva

  SvaraRadera
 11. WOOOOOW!
  Så häftigt!!! Jag blir så glad för din skull!
  GRATTIS från djupet av mitt hjärta!
  Omfamna livet! <3

  SvaraRadera
 12. Stort stort GRATTIS!!!

  SvaraRadera
 13. Fantastiskt!! Grattis!!!
  Bloggläsare

  SvaraRadera
 14. Har tänkt mycket på dig Ingrid och blir så glad av att läsa det här. Kram <3

  SvaraRadera
 15. SNABBT OCH SERIÖST LÅNE ERBJUDANDE PÅ 72 TIMMAR

  Detta budskap är avsett för anställda, näringsidkare, jordbrukare och entreprenörer som behöver ekonomiskt stöd för att lyckas med sin verksamhet. Få våra olika låne erbjudanden, kredit med mycket enkla villkor på en 3% ränta per år. Våra överföringar är försäkrade av banken för säkerheten för transaktionerna och du har möjlighet att få till gång till din kredit i 72 timmar garanteras. Så kontakta oss för mer information, tack.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp: + 33 756924191
  WhastApp: + 33 756924191

  SvaraRadera